Excentrische schuurmachine

  1. Hoe bereik ik de beste schuurresultaten?

    De kwaliteit van het schuurresultaat hangt af van verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je versleten schuurpapier tijdig vervangt en raden we je aan nooit hetzelfde schuurpapier voor hout en metaal te gebruiken. Houd ook rekening met de korrelgrootte van het schuurpapier.
  2. Zet de excentrische schuurmachine aan voordat het schuuroppervlak in aanraking komt met het werkstuk. Geleid het gereedschap in cirkels of kruiselings parallel aan het werkoppervlak, dus niet schuin, om ongewenste schuursporen te voorkomen.
  3. Het is ook belangrijk dat je niet te veel druk uitoefent tijdens de klus. Als je te veel druk uitoefent op de schuurmachine leidt dat tot minder goede resultaten, slijt het schuurpapier sneller en het is onnodig vermoeiend.
  4. Verder is het toerental van sommige excentrische schuurmachines te regelen. Dit is erg handig voor goede resultaten op verschillende materialen. Je kunt de snelheid van het gereedschap voor de klus testen op een stuk afvalmateriaal voor je aan de klus begint.