Houten babygym/ plantenrek maken

96% of 100%
Baby’s gieren van pret onder een babygym. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend goed voor hun ontwikkeling om spelend te ontdekken. Met dit stappenplan maak je hem eenvoudig helemaal zelf. Is je baby de gym ontgroeid? Gooi hem dan niet weg, maar tover hem eenvoudig om in een tof plantenrek!
 1. Stap 1: Boor aan de bovenkanten van de 4 latten (3 cm vanaf de rand) een rond gat van 22 mm met de vlinderboor. Schuur de gaten glad met een schuurmachine om splinters te voorkomen.
 2. Stap 2: Boor in de ronde stok om de 10 cm een klein gaatje van 3 mm om de koordjes met speeltjes doorheen te rijgen. Meet vanuit het midden van de stok 5 cm naar links en 5 cm naar rechts om de middelste twee gaatjes te boren en boor de volgende gaatjes 10 cm daar vandaan. Aan de uiteinden houd je meer dan 10 cm over. Schuur de gaatjes glad.
 3. Stap 3: Boor halverwege de 4 latten dwars een klein gaatje.
 4. Stap 4: Schuif aan beide uiteindes van de ronde stok 2 latten.
 5. Stap 5: Rijg een leren koordje door de dwarse gaatjes in de latten, zodat de poten van de babygym op hun plek blijven. Knoop de touwtjes vast achter een kraaltje.
 6. Stap 6: Rijg speelgoed naar keuze aan touwtjes en rijg ze door de gaatjes in de ronde stok. Knoop ook deze vast achter een kraal. Lijm de knopen met secondelijm zodat ze stevig genoeg zijn.
 7. TIP: Is je baby de wijde wereld aan het ontdekken en te groot geworden voor de gym? Verwijder de touwtjes met speelgoed en hang in plaats daarvan plantjes met S-haken aan de stok. Zo heb je een ontzettend origineel plantenrek!

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

Houten babygym/ plantenrek maken

4.8
4.8 of 5

14 totaal

 • 5
  12
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0