Houten badplank maken

100% of 100%
Tijd voor een heerlijk ontspannen momentje voor jezelf. Je laat het bad vollopen, neemt een lekker drankje mee en een mooi boek. Maar waar laat je die? Op een badplank! Jouw wijnglas hoeft voortaan niet meer te balanceren op de badrand.
 1. Stap 1: Meet de totale breedte van je badkuip. Teken de maten af met een potlood en rolmaat/ liniaal vanaf beide uiteinden van de plank en zaag 2 planken op maat met de cirkelzaag.
 2. Tip!

  Zaag de 2 planken af vanaf buitenste zijden, zodat je in het midden een reststuk over houdt. Anders heeft 1 plank 2 zaagranden.
 3. Stap 2: Zaag de lat in drie stukken van 40 cm.
 4. Stap 3: Meet de breedte van de binnenkant van je bad (dus zonder de randen). Leg de twee planken achter elkaar op de grond en teken met een potlood en een liniaal een lijntje over de breedte van de planken aan ieder uiteinde in de breedte van de badrand die je gemeten hebt.
 5. Stap 4: Leg tegen de potloodlijntjes aan de binnenkanten van de planken aan beide zijden een tussenlatje en schroef deze aan de badplank vast. De latjes zullen tegen de badrand komen om te voorkomen dat de plank verschuift. De overige twee latjes schroef je op ongeveer dezelfde afstand van elkaar links en rechts uit het midden vast aan de planken. Deze latjes zorgen voor extra stevigheid.
 6. Stap 5: Boor met de vlinderboor van 22 mm een gat in de badplank. Zaag hier tweemaal naartoe met de multizaag. Eenmaal aan de linkerkant van het gat, eenmaal aan de rechterkant van het gat.
 7. Stap 6: Pak een waxinelichtje en omcirkel de omtrek met potlood op de gewenste plek op de plank. Boor het uit met een vlinderboor. Let op dat je niet te diep gaat, het mag geen gat worden! Werk de uitsparing daarna bij met de Multitool zodat hij mooi rond en glad wordt.
 8. Stap 7: Schuur de gehele badplank lichtjes op met de Multitool.
 9. Stap 8: Beits de badplank met transparante beits die geschikt is voor vochtige ruimtes.
 10. Stap 9: Vul je bad, steek een kaarsje aan, schenk wat te drinken in voor jezelf en geniet van een heerlijk zen-moment.

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

Houten badplank maken

5
5 of 5

5 totaal

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0