Houten onderzetters maken

60% of 100%
Waarom onderzetters kopen als je ze ook eenvoudig zelf kunt maken? Haal de natuur in huis met deze houten exemplaren. Door ze te beschilderen met vrolijke kleuren die passen bij jouw interieur, maak je jouw huis extra sfeervol. Leuke tip voor de feestdagen: met een touwtje erdoor heb je een originele kerstdecoratie.
 1. Stap 1: Zaag de boomstam in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
 2. Stap 2: Ga met de schuurmachine over de platte kant om de ruwheid en oneffenheden van de boomstamplak te verwijderen.
 3. Stap 3: Neem de plakken af met een doekje. Zorg dat er geen enkel stofje van het schuren meer op de plak boomstam zit.
 4. Stap 4: Versieren maar! Verzin een leuk thema, bijvoorbeeld Kerst of winter, schilder op elke onderzetter een illustratie. Wanneer de verf droog is, kun je de onderzetters lakken met een doorzichtige lak zodat de verf blijft zitten.
 5. Tip!

  Voor de gevorderde doe-het-zelvers: Probeer ook eens te brandschilderen met een soldeerbout of speciale brandpen of maak fototransfers op het hout!
 6. TIP: Voor de feestdagen kun je ze omtoveren tot decoratie voor de kerstboom. Boor een klein gaatje in de onderzetter en rijg er een touwtje of lintje doorheen.

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

Houten onderzetters maken

3
3 of 5

6 totaal

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3