Pronkrek maken

90% of 100%
Mooie boeken, een leuke plant en andere mooie spulletjes staan mooi en opgeruimd in je huis op een hip pronkrek. Dit Scandinavische pronkrek geeft jouw mooiste spulletjes letterlijk een plek om er mee te kunnen pronken. In 8 simpele stappen zet je zelf een pronkrek neer:
 1. Stap 1: Meet twee keer een lengte van 150 cm en teken deze boven en onder op 15º af.
 2. Stap 2: Klem met een lijmklem een plankje parallel aan deze lijn en houd rekening met de zaagbreedte van de multi-materialen zaag. Zaag af en schuur lichtjes op.
 3. Stap 3: Meet drie keer een lengte van 50 cm af, zaag er drie plankjes van en schuur deze lichtjes op.
 4. Stap 4: Teken aan beide korte zijden van de drie plankjes boorgaatjes af op 5 cm links en 5 cm rechts. Leg de lange planken, die je gebruikt voor de zijkanten, plat neer en meet vanaf de bovenzijde 25 cm, 65 cm en 105 cm. Op deze drie hoogtes teken je op 5 cm vanaf de linker- en rechterkant boorgaatjes af.
 5. Stap 5: Boor de afgetekende boorgaatjes in de lange planken tot 1 cm diep. Gebruik hiervoor een dieptestop op je boormachine. Boor daarna in de korte plankjes de afgetekende gaatjes tot 2 cm diep.
 6. Stap 6: Doe een druppel houtlijm in ieder gaatje in 1 lange plank en sla hier deuvels in. Druppel daarna houtlijm op iedere deuvel en bevestig hier de tredes op. Hetzelfde doe je met de andere lange plank.
 7. Stap 7: Laat het pronkrek 24 uur drogen op zijn zijkant en leg er wat gewicht op.
 8. Stap 8: Zet je pronkrek op een mooi plekje neer en kleed aan met leuke spulletjes.

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

Pronkrek maken

4.5
4.5 of 5

2 totaal

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0