SKIL aandrukindicatie 'Pressure Control': minder druk, beter schuren

Drinkt u wel eens vers sinaasappelsap 's morgens? En hebt u bij het uitpersen van uw sinaasappel met de fruitpers ook de neiging om goed hard te drukken, omdat u denkt dat u zo meer en sneller sap krijgt? In feite is het tegendeel waar. Door de sinaasappel zo hard aan te drukken wordt de motor van de fruitpers vertraagd, zodat deze niet correct kan werken. Wat heeft dit te maken met schuren?

Nou, mensen doen precies hetzelfde bij het schuren. Ze denken dat de schuurmachine door harder te drukken meer materiaal afneemt.

Ook hier is het tegendeel waar. De motor van de schuurmachine raakt geblokkeerd en kan zijn werk niet meer goed doen. Bovendien raakt u snel vermoeid en krijgt u pijnlijke handen en polsen.

Daarom heeft SKIL de aandrukindicatie op zijn schuurmachines geïntroduceerd. Het is een zeer eenvoudig principe. Onze schuurmachine heeft 4 LED's: twee groen, één oranje en één rood. Deze reageren op de druk die op de schuurmachine wordt uitgeoefend. Zolang u in de 'groene zone' blijft, werkt de schuurmachine correct en krijgt u het beste schuurresultaat. Als de oranje LED brandt, gebruikt u teveel aandrukkracht. En als de rode LED brandt, moet u echt de aandrukkracht verminderen en de machine haar werk laten doen. Waarom zou u zich immers moe maken, als de machine de klus voor u kan klaren?