SKIL decoupeerzagen

Deze hoogwaardige decoupeerzagen zijn afkomstig van de uitvinder van de cirkelzaag. De decoupeerzagen van SKIL zijn ideaal voor het zagen van rechte en gebogen sneden in hout, aluminium en staal.

    Gereedschapsgebruik

    Waarvoor dienen de pendelstanden op een decoupeerzaag?

    1. Waarvoor dienen de pendelstanden op een decoupeerzaag?
      Als een decoupeerzaag is voorzien van een pendelinstelling, zorgt de machine ervoor dat het blad een cirkelbeweging volgt zodat je sneller rechte lijnen kunt zagen. Pendelbewegingen maken dat je sneller kunt zagen. Gebruikt u de pendelstanden niet, dan is de zaagsnede nauwkeuriger.

    Hoe je de snelheidsregeling van een decoupeerzaag gebruikt

    1. Hoe je de snelheidsregeling van een decoupeerzaag gebruikt
      Met snelheidsregeling – als je decoupeerzaag die heeft – kun je per materiaal de gewenste zaagsnelheid instellen. Meestal is een lagere snelheid aangewezen voor hardere materialen zoals hardhout, plexiglas, aluminium en staal. Hogere snelheden kunnen worden gebruikt voor zachte materialen zoals vurenhout, composietmateriaal, triplex en vezelplaat. Met een instelbare snelheid kun je ook langzaam en precies beginnen, om over te schakelen op volle snelheid zodra de zaag op het juiste ‘spoor’ is.

    Hoe je een optimaal zaagresultaat behaalt met een decoupeerzaag

    1. Hoe je een optimaal zaagresultaat behaalt
      Laat de zaag het werk doen. Als je te veel voorwaartse druk uitoefent, zal de snelheid van het zaagblad afnemen, zodat je werktempo afneemt.

    Verschillende zaagbladsystemen voor decoupeerzagen

    1. Verschillende zaagbladsystemen voor decoupeerzagen
      Er zijn twee zaagbladsystemen: T-schacht (1) en U-schacht (2). Die termen verwijzen naar de vorm van het uiteinde van het blad dat je in de machine plaatst. Sommige decoupeerzagen werken alleen met T-schachtbladen, andere alleen met U-schachtbladen, weer andere met beide bladtypes. Als je nieuwe zaagbladen nodig hebt, ga dan eerst na wat voor bladen uw machine gebruikt.

    Voor welk karwei gebruik ik welke zaag?

    1. Voor welk karwei gebruik ik welke zaag?

    2. = Snelheid
      = Nauwkeurigheid
      = Bochten zagen
      = Recht zagen
      = Zagen op moeilijk bereikbare plekken
    3. 1) Decoupeerzaag
      De decoupeerzaag is de meest veelzijdige van alle zagen. Je kunt er zowel in rechte lijnen als in bochten heel nauwkeurig mee zagen. Zeker voor het zagen in bochten is de decoupeerzaag beslist de beste optie. Decoupeerzagen kunnen werken met een grote variëteit aan zaagbladen, afgestemd op materiaal, nauwkeurigheid, snelheid en bochten. Voorbeelden van materialen die deze zaag aankan, zijn hout, plastic, gipsplaten, gelamineerd plaatmateriaal en zelfs keramische tegels.
    4. 2) Cirkelzaag
      Een cirkelzaag wordt meestal gebruikt om snel en nauwkeurig rechte lijnen te zagen. Deze machines blinken uit als het gaat om lange zaagsneden in dikkere materialen. Cirkelzagen worden vooral gebruikt voor hout, al kunnen ze ook in andere materialen zagen, soms gebruikmakend van een speciaal zaagblad. Een paar van de meest voorkomende materialen waarvoor de cirkelzaag zich leent, zijn spaanplaat, triplex, houten balken, hardhouten vloeren en vloerpanelen.
    5. 3) Reciprozaag
      Een reciprozaag – ook wel ‘sabelzaag’ genoemd – wordt vooral gebruikt voor grof zaagwerk en snoei- en sloopwerkzaamheden. Er zijn verschillende zaagbladen verkrijgbaar voor specifieke materialen zoals hout en metaal.
    6. 4) Multi-materialen zaag
      Een multi-materialen zaag is ideaal voor het zagen van veel verschillende materialen: je hebt er maar één gereedschap voor nodig. Van hout tot tegels en laminaatvloeren tot aluminium en PVC. Dit gereedschap zaagt nauwkeurig in rechte lijnen en is ook erg handig voor invallend zagen. Er kunnen verschillende zaagbladen aan de multi-materialen zaag bevestigd worden. Denk hierbij aan diamantschijven, HSS zaagbladen en hardmetalen zaagbladen. Deze zaagbladen zijn in de meeste DHZ winkels verkrijgbaar.

    Welk decoupeerblad gebruik ik voor welk materiaal?

    1. Welk decoupeerblad gebruik ik voor welk materiaal?

      Er zijn verschillende soorten zaagbladen verkrijgbaar voor decoupeerzagen. Zo bestaan er bijvoorbeeld verschillende bladen voor het zagen in hout, metaal, plastic en laminaat. Er bestaan ook speciale zaagbladen voor het zagen in bochten. Bekijk altijd de verpakking of het zaagblad zelf om te achterhalen waar het zaagblad voor geschikt is.

      Zowel het aantal als de grootte van de tanden bepaalt hoe grof het resultaat wordt. Over het algemeen geldt: hoe meer tanden, des te fijner het resultaat.

    Stappenplannen en klustips