9x onmisbaar tuingereedschap voor stadstuinen

84% of 100%
Zoek je gereedschap om je tuin te onderhouden, maar vind je het lastig om een keuze te maken uit het grote aanbod van tuingereedschap? Bekijk hier de 9 items die niet mogen ontbreken in jouw schuur.
 1. Grasmaaier

  Heb je gras in je tuin? Schaf dan de juiste grasmaaier aan die past bij jouw gazon. Voor de kleine tot middelgrote stadstuin voldoet een handgrasmaaier. Grasmaaien met een handgrasmaaier kost wel wat meer tijd; om tijd te besparen kun je ook gaan voor een elektrische of benzine grasmaaier.
 2. Grastrimmer

  De grastrimmer is een gemakkelijke oplossing voor trimklussen langs muren, omheiningen en bloembedden, of simpelweg voor het bijwerken van de randen van je gazon. Kortom: op plaatsen waar je met een reguliere grasmaaier niet zomaar bij kunt. Ook voor kleinere stukken gras op ongelijk terrein is een grastrimmer bij uitstek een handig gereedschap.
 3. Heggenschaar

  Staat er een haag of struik in jouw tuin? Snoei deze dan regelmatig. Wanneer je hier zo weinig mogelijk tijd en moeite aan kwijt wilt zijn, gebruik je een elektrische heggenschaar. Draag voor de veiligheid een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het snoeien met een elektrische heggenschaar.
 4. Snoeischaar

  Om takken te snoeien van je struik, plant of boom, is een snoeischaar een onmisbaar tuingereedschap. De snoeischaar wordt gebruikt om dunne tot middel-dikke takken te knippen. Zorg ervoor dat je snoeischaar altijd scherp is, zodat het een gemakkelijk werkje is om te snoeien. Een schaar van hardstaal blijft het langst scherp en hoef je dus minder vaak te onderhouden.
 5. Onkruidborstel

  Onkruid tussen de tegels van je terras is onvermijdelijk. Dit wil je natuurlijk op de snelste en gemakkelijkste manier verwijderen, zonder dat daar gif aan te pas komt en je je rug belast. Met een onkruidborstel is het heel eenvoudig om snel onkruid te verwijderen. Met de stevige borstel wordt het onkruid tussen de voegen van de tegels uit geborsteld.
 6. Bladblazer

  Heb je veel bladeren in je tuin liggen en wil je ze gemakkelijk en snel opruimen? Overweeg dan eens om een bladblazer aan te schaffen. Met een bladblazer kun je niet alleen bladeren wegblazen; je kunt ook klein snoeiafval opzuigen en versnipperen, om dit vervolgens eenvoudig vanuit de opvangzak weg te gooien. Dat maakt tuinonderhoud een stuk gemakkelijker.
 7. Buxusschaar

  Heb je buxussen in je tuin staan? Die kun je het beste snoeien met een speciale buxusschaar. Een heggenschaar is namelijk geschikt voor grover werk en een snoeischaar voor kleinere takken. Een accu-buxusschaar is daarentegen speciaal ontworpen voor het snoeien van buxussen.
 8. Hogedrukreiniger

  Dit gereedschap is onmisbaar bij het schoonmaken van je terras, gereedschappen, voertuigen en tuinmeubels. De spuitinstelling van hogedrukreinigers is vaak aan te passen van een smalle straal tot een brede waaier. Al met al is dit gereedschap ideaal voor allerlei soorten schoonmaakklussen buitenshuis.
 9. Hakselaar

  Een hakselaar is ontzettend handig voor het hakselen van takken en ander tuinafval. Het materiaalvolume van het tuinafval wordt praktisch verkleind na het hakselen, zodat je dit eenvoudig kunt afvoeren en er waardevolle compost van kunt maken.

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

9x onmisbaar tuingereedschap voor stadstuinen

4.2
4.2 of 5

23 totaal

 • 5
  14
 • 4
  5
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  2