Skip to content

Werken met pluggen (deel 2)

Getting someone else to do a job for you can be costly. But with the right approach you can do a lot by yourself. You’ll save time and money by using the handy step-by-step instructions that you’ll find on the SKIL website. These step-by-step instructions are divided into categories relating to the different kinds of jobs in and around the home, and give you clear, A to Z explanations.

Just click on one of our step-by-step instructions and you’ll be able to get started right away!

  1. Diepte instelling

    Gebruik een afstandshouder bij het boren om te voorkomen dat het gat te diep wordt. Heeft je boormachine geen diepte-instelling? Schuif dan een afstandsringetje om de boor en zet het vast met een schroefje. Als je geen afstandsring bij de hand hebt, kun je een stukje gekleurd tape om de boor plakken.

  2. De juiste combinatie van schroef, plug en boor

    Afhankelijk van het gewicht en het materiaal van de wand kies je een schroef en een plug. Hieronder staan de correcte combinaties van schroeven, pluggen en boortjes.

  3. Kraagplug

    De kraagplug is geschikt voor iedere ondergrond en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen.
    De kraag blijft zitten tegen het boorgat. Een plug zonder kraag kan in de muur of achter een tegel geschoven worden. Verkrijgbaar van Ø 5 tot 14 mm.

  4. Messing plug met verankering

    Een messing plug met verankering is geschikt voor iedere ondergrond met vaste en hoge dichtheid. Door de draaiblokkering is deze plug geschikt voor platenmontage. Je kunt de plug gebruiken voor M6 en M8 bouten.

  5. Lange slagplug

    De lange slagplug stelt je in staat heel snel te werken. Je slaat de plug met de schroef in het boorgat en hij zit meteen vast. Slagpluggen zijn bestemd voor niet-dragende montage van latten en kozijnen, waarbij grote diepte moet worden overbrugd. Verkrijgbaar in Ø 5, 6 en 8 mm, in lengtes tot 120 mm.

  6. Korte plaatplug

    De korte plaatplug is geschikt voor plaatmateriaal vanaf een dikte van 6 mm.
    Deze plug heeft een korte spreidzone en is geschikt voor spaanplaatschroeven.
    Verkrijgbaar in Ø 8, 10 en 12 mm.

  7. Gipsplaatplug

    Deze plug heeft een zelfborende buitendraad die met een montagehulpstuk direct te gebruiken is, zonder voor te boren. Geschikt voor spaanplaatschroeven tot 5 mm.

  8. Hollewandplug

    De hollewandplug heeft spreidvleugels, die ze een grote draagkracht geeft. Deze vleugels voorkomen het meedraaien in het boorgat. Hollewandpluggen zijn bruikbaar voor gipskarton en gipsvezel platen.
    Verkrijgbaar in schroefdraad M5 tot M6.

  9. Gasbetonplug

    Dit is een speciale plug voor cellen- of gasbeton. Boor eerst voor met een kleinere diameter en sla de plug vervolgens met een hamer in het gat.
    Verkrijgbaar in Ø 8, 10 en 14 mm.

  10. Chemisch anker

    Chemische ankers worden gebruikt voor het vastzetten van draadeinden of ankerstangen in beton of steen. Deze capsule-lijm ankers hebben een zware belastbaarheid met een zeer korte uithardingstijd. Ze zijn geschikt voor beton en metselwerk en verkrijgbaar van M8 tot M16.
    Hoe werkt het?
    1 Boor een recht gat, iets groter dan de diameter van de capsule
    2 Blaas het gat schoon, bijvoorbeeld met een rietje
    3 Duw de capsule in het gat
    4 Plaats een draadeind of ankerstang in het gat en sla hiermee de capsule kapot
    5 Het draadeind of de ankerstang zover mogelijk doordrukken, rechtzetten en daarna laten uitharden. Het draadeind kun je na uitharden eventueel op maat zagen of knippen

Beoordeling

Beoordeel deze stapsgewijze beschrijving.

Werken met pluggen (deel 2)

4.6
4.6 of 5

729 Aantal stemmen

  • 5
    580
  • 4
    79
  • 3
    18
  • 2
    11
  • 1
    41