‘Wie is het?’ gezelschapsspel maken

100% of 100%
‘Wie is het?’, wie heeft het vroeger niet gespeeld? Met dit doe-het-zelf stappenplan kun je het beroemde gezelschapsspel voortaan ook spelen met de gezichten van je familie, vrienden of collega’s. Hilariteit gegarandeerd!
 1. Stap 1: Teken op 1 van de multiplex platen 2 vlakken van 40 x 40 cm en zaag ze uit met een decoupeerzaag. Zaag ook een extra centimeter af van het resthout van 80 cm lengte en zaag deze twee keer doormidden. Zo krijg je 4 x 20 cm voor de gleuf. Schuur alles lichtjes op.
 2. Stap 2: Print alle gezichten 3 keer uit op stevig papier in 60x50 mm. De 3e foto’s komen in het opbergzakje. Het is handig om van tevoren een template te maken in een computerprogramma zodat je alles goed in 60 mm x 50 mm kunt uitprinten. Ben je handig in Photoshop? Maak alle gezichten vrijstaand, dit geeft een leuk effect!
 3. Stap 3: Zaag nu de rechthoekige blokjes uit de tweede multiplex plaat. Zaag 40 stuks van 50 mm breed en 60 mm hoog. Schuur ze lichtjes op zodat er geen splinters aan zitten. Verf ze hierna met de lakverf in een leuke kleur naar keuze.
 4. Stap 4: Is de verf droog? Plak de foto’s op de plaatjes.
 5. Stap 5: Bevestig de scharniertjes met secondelijm aan de fotozijde.
 6. Stap 6: Maak vier rijen van vijf foto’s breed en zorg ervoor dat je wat extra ruimte aan de voorkant van het bord vrij laat. Hier komt de gleuf waar je je getrokken kaartje in kunt steken.
 7. Stap 7: Bevestig nu een voor een de scharniertjes aan het onderbord. De plaatjes zullen door de dikte van het hout omhoog blijven staan en niet achterover klappen.
 8. Stap 8: Bevestig als laatste de extra afgezaagde houtjes aan de voorkant met secondelijm, zodat je je getrokken kaartje hierin kunt steken.
 9. TIP!

  Schaf een leuk doosje of zakje aan zodat je de 20 kaartjes op kunt bergen en niet kwijtraakt.

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

‘Wie is het?’ gezelschapsspel maken

5
5 of 5

1 totaal

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0